Pohjaksi tein tavallisen sokerikakkupohjan. Olen havainnut tämän reseptin yksinkertaiseksi ja hyväksi:
Sokerikakkupohja
Ainekset:
voita
korppujauhoja
munia
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
leivinjauhetta
En laittanut tähän mitään määriä, koska ne määräytyvät sen mukaan kuinka monen munan kakku on kyseessä. Näin ollen reseptiä on helppo soveltaa kaiken kokoisiin täytekakkuihin. Itse tein viiden munan kakkupohjan.
1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Ota esille kaksi saman kokoista mukia tai lasia.
3. Riko munat toiseen mukiin.
4. Laita toiseen mukiin saman verran sokeria ja kaada sokeri kulhoon.
5. Mittaa mukiin jauhoja (jälleen sama määrä kuin munia). Puolet venhäjauhoja ja puolet perunajauhoja. Lopuksi päälle 2 tl leivinjauhetta. Sekoita jauhot keskenänsä.
6. Kaada munat samaan kulhoon kuin sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
7. Siivilöi jauhot vaahdon sekaan varovaisesti sekoittaen.
8. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.
Yksinkertaista ja hyvää! :) Täytteet ja koristelut sitten oman maun mukaan.
Sydämellä,
Maria
Olet tosi kaunis! Ja nam miten herkkullisen näköinen kakku! :)
VastaaPoistaVoi kiitos! :O <3
Poista